Google Chrome спрема велику промјену

GS
Foto: Ilustracija

Гугл Хром ускоро ће вам омогућити да пријављивањем на свој Гугл налог приступите сачуваним подацима.

Ова промјена обухвата лозинке, сачуване сајтове (Bookmarks) и интернет-адресе, а захваљујући њој моћи ћете да прескочите додатни корак синхронизације Хром налога - биће доступна за Хром Андроид, иОС и десктоп.

Гугл каже да ће вам дати опцију да се пријавите на Хром за "прилагођено искуство", омогућавајући да памтите табове и користите своје сачуване лозинке на различитим уређајима.

Не морате, међутим, да се пријављујете на свој налог ако не желите да повежете своје податке прегледања са својим Гугл налогом. Такође, Гугул напомиње да ће за чување ваше историје и отворених табова на Гугл налогу бити потребно да се посебно пријавите.

"Данас корисници све више очекују да се само пријаве и одмах имају приступ подацима, као и да се од‌јаве и да они буду заштићени", рекла је Клер Херон, менаџерка производа у компанији Гугл.

"С обзиром на еволуцију технологије и корисничких норми, настављамо да напредујемо у трансформацији нашег застарјелог модела синхронизације у онај који непримјетније испуњава очекивања корисника данас", додала је она.

Што се тиче када ће тачно ова промјена бити уведена на Андроид и иОС, Гугл каже да „останите са ажурирањима“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана