Google Chrome на један дан популарнији од Explorera

Агенције
Google Chrome на један дан популарнији од Explorera

Googleов Chrome је постао најпопуларнији веб браузер на један дан, када је у недjељу 18.3. по први пут у историји померио Internet Explorer на друго мjесто.

IE држи водећу позицију од 1999.

„Иако је ријеч само о једном дану, ово је прекретница", казао је Аодан Кален, извршни директор Statcountera, компаније задужене за веб аналитику.

Chrome није дуго држао примат, пошто је од почетка ове недјеље IE поново неприкосновен. Међутим, овај претраживач много боље пролази викендима, јер корисници од куће радије користе Googleов браузер уместо Мicrosoftovog.

Остаје да се види да ли Chrome може да преузме вођство у овом рату браузера на дуже стазе, али тренд пораста популарности је свакако непорецив.

Једна верзија Chromeа - Chrome 15 - већ је најпопуларнији браузер на свијету, према извјештају Statcountera објављеном 15. децембра, али укупно узев, све верзије Internet Explorerа су и даље испред Chrome.

Очекивало се да ће Firefox преузети круну од Explorerа, али новије Mozilline верзије су се показале као споре и прегломазне.

Chrome је на врху популарности у Индији, Русији и Бразилу, великим тржиштима која су доприњела да овај претраживач постане свјетски „краљ" на један дан.

Ипак, налази се на 2. мјесту у САД, Кини и Њемачкој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана