Google: 7 ствари које не знате о нама

Aгенције
Google: 7 ствари које не знате о нама

Новинар Хери Мекрекен (Time) добио је јединствену прилику да неколико дана борави у сjедишту компаније Google, након чега је открио занимљивости које већина нас "обичних смртника" вjероватно није знала

1. Још када је Google био на нивоу startupa компаније, морао је да промjени број телефона.

У третнутку док је Google био мала компанија са мање од тридесет запослених радника, појавио се проблем са телефоном. Грешком је број телефона компаније објављен на сајту, па је наредних неколико дана телефон непрестано звонио, а запослени нису стизали да одговоре на све позиве корисника. Иако је био мала компаније, Google је већ тада привлачио милионе корисника. Због тога је званични број телефона морао бити замијењен.

2. Google је рај за бициклисте

Главни кампус Googleplexs у Маунтин Вјуу у Калифорнији право је царство којим владају бициклисти. Управо тим двоточкашима најбоље је обићи комплекс, а на располагању вам стоји више од хиљаду бицикала обојених у различитим бојама Googleовог логоа.

3. Google је "опуштени петак" славио…четвртком.

Лари Пејџ и Сергеј Брин годинама су петком правили журке за запослене али су тек недавно одлучили да традицију помjере дан прије, због колега у Азији и разлике у временској зони.

4. Грицкалице и ужина имају своје посебно мјесто у Googleplexу.

И стратешки распоред – налазе се свуда, али су распоређене на необичан начин. Што со доступније, то су здравије. Уколико баш желите слтакише, морате пронаћи посебне полице које су постављене у ћошковима, на поду, како бисте и морали да се сагнете по њих.

5. Google има невjероватан ресторан инспирисан јапанским Волтом Дизнијем.

"Tetsuwan Atom" је кафетерија у којој се служе суши и остале јапанске ђаконије. Цио ресторан уређен је у стилу анимација Осамуа Тезуке, јапанског аниматора познатог под именом Астро Бој.

6. Андроиди преузимају свијет.

На све стране су постављене статуе које представљају различите врсте Андроида, од оних старијих (Cupcake или Froyo) до посљедњег КитКат издања. Оне највеће, које се налазе испред сједишта зграде, могу се видјети и ако се налазите ван комплекса.

7. Првоаприлска шала која то није.

Човјек који је временом постао најодговорнији за Андроид и Chrome, Сундар Пичаи, свој разговор за посао имао је управо 1. априла 2004. године. И баш је тог дана у рад пуштен Gmail који је доносио тада невjероватних 1ГБ меморије, чак 500 пута више од Hotmaila. "Сjећам се да су ме сви питали шта мислим о Gmailу, али ја нисам имао појма да ли је то априлска шала или не", изјавио је Пичаи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана