Гдје трошите радно вријеме, на Фејсбуку или Гуглу?

Танјуг
Гдје трошите радно вријеме, на Фејсбуку или Гуглу?

Прошле године 69 одсто запослених у САД је један дио радног времена проводило у доколици, а у овој години чак 89 одсто, углавном проводећи вријеме у разоноди на друштвеним мрежама.

Анкета америчког сајта Salary.com у којој је учествовало 750 читалаца показала је да готово трећина запослених, 31 одсто, на послу потроши пола сата дневно на одмор, а исто толико њих читав сат.

Чак 16 одсто анкетираних потврдило је да два сата дневно не обавља своје радне задатке током радног врема, шест одсто њих да три сата дневно не ради ништа на послу, четири одсто да више од четири сата проводи радни дан у доколици.

Највећи број анкетираних, њих 24 одсто у вријеме радног времена, ради разоноде, проводи на Гуглу, а 23 одсто на Фејсбуку.

На Линкедину 14 одсто запослених губи вријеме на радном мјесту, седам одсто на Јахуу, два одсто на Амазону, два одсто на Јутјубу, два одсто на ЕСПН-у, један одсто на Твитеру.

Према оцијени 53 одсто анкетираних, мале паузе у току радног времена подижу продуктивност, док је 20 одсто признало да нису довољно заинтересовани за посао и да због тога праве паузе током рада.

Осам одсто учесника у анкети као разлог доколичарења на послу навело је недостатак мотивисаности, а седам одсто је признало да су незадовољни послом и да због тога "забушавају".

Два одсто испитаника је изјавило да су мало плаћени и да их то наводи да дио раедног времена проводе забављајући се.

Мушкарци су на послу љењи од жена јер, како је показала анкета, 91 одсто мушкараца дио радног времена проводи у докличарењу, а 87 одсто то чине жене.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана