Фотошоп не служи само за уљепшавање модела

Aгенције
Фотошоп не служи само за уљепшавање модела

На интернету се прије извесног времена појавио видео демонстрира како женско тијело може драматично бити промјењено коришћењем програма за дигиталну обраду слике, међутим, иако вам се почетак новог видеа може учинити познатим, у питању није исти видео.

Баш као што се Фотошоп користи за уљепшавање модела исто тако врло ефикасно може да се користи и да "наружи" ту исту манекенку и пружи нам нешто сасвим неочекивано.

Оригинални видео приказује дјевојку просјечног изгледа која се уз помоћ умјетника за косу и шминку и Фотошопа претвара у праву љепотицу.

Снимак почиње са дјевојком без шминке у бикинију како лежи на свом стомаку наслоњена на руке.

Потом се у студију прво подешава освјетљење које је истог тренутка чини мршавијом. Умјетник за шминку потом ради свој посао и наноси маскару, сјај за усне и моделу прави раскошне локне од њене равне косе.

У овом тренутку се прави њена фотографија, али посао није завршен. Видео потом открива шта се дешава када модел оде кући и приказује процес дигиталне обраде начињене фотографије.

Захваљујући Фотошопу, тијело модела пролази кроз бројна дигитална побољашња која мијењају њено лице и тијело.

Уз помоћ само једног клика, њен тен се побољшава и модел добија сјај попут оног на лутки. Њене очи су сада шире, њен нос ужи а усне пуније.

Потом на ред долази стомак који се стањује, што даје илузију већих груди које уз помоћ дигиталне магије сада пркосе гравитацији.

Ноге модела се стањују како би изгледале дуже, као и листови и врат, а њена кожа се посвјетљује.

Као резултат свега, манекенка на слици више практично нема никаквих сличности са женом која се налазила испред фотографа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана