Flappy Bird: Посљедњи часови заразе

Aгенције
Flappy Bird: Посљедњи часови заразе

Сензација која већ мјесецима излуђује кориснике широм свијета, једноставна и заразна игрица Flappy Bird, доживјела је вртоглаву славу за кратко вријеме. Међутим, овој авантури крај долази и брже него што се очекивало.

Након што ју је креирао за свега три дана и поставио је у мају 2013. за бесплатно преузимање (Apple App Store, Google Play Store), Донг Нгујен из Вијетнама није ни слутио какву ће популарност доживjети ова апликација.

Игрица је до сада преузета више од педесет милиона пута, недавно се појавила и верзија за Windows Phone, а Flappy Birdс већ мjесецима суверено влада листама најпопуларнијих бесплатних игрица. Ипак, све је то почело да смета њеном креатору, који је најавио најjвероватније скоро гашење апликације.

Нгујен је на свом Тwitter налогу и раније написао да није ни сањао о оваквом успjеху, који га све више оптерећује. У својим твитовима објављеним 8. фебруара он наводи да ће у року од 22 сата, односно средином 9. фебруара, игрица бити уклоњена са сајтова за преузимање апликација.

"Не могу више ово да поднесем", написао је он. "Ово нема никакве везе са правним стварима, једноставно не могу више да поднесем ово. Такође, немам намjеру да продам 'Flappy Bird', милим вас без питања. И даље ћу правити игрице."

Његова најава растужила је, па чак и изнервирала бројне фанове игре, а на Тwitterу се појавилоо и неколико профил "Спасите Flappy Bird" (SaveFlappyBird). Један од тих корисника објавио је принсткрин размијењених порука са Нгујеном, у којем Вијетнамац пристаје да врати игру уколико ту идеју ретвитовањем подржи 100.000 твитераша.

"Да, уколико ми покажете да толико људи ужива у игрици, сачуваћемо је", написао је он. Па, да ли је Flappy Birdс вредна спасавања?

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана