Фејсбук у новом тесту омогућава корисницима да имају до пет профила

ГС
Фејсбук у новом тесту омогућава корисницима да имају до пет профила

Друштвена мрежа Фејсбук ће омогућити појединим корисницима да имају до пет профила, а то је дио теста који компанија Мета намјерава провести с циљем увођења нових начина охрабривања корисника да остану на платформи у вријеме када ривали постају све конкурентнији.

У склопу теста ће неки корисници Фејсбук-а имати могућност креирања до пет додатних профила који ће бити повезани с оригиналним профилом. Идеја је да се додатни профили користе за различите сврхе, један за пријатеље, други за сараднике, а остали за интеракцију с групама и инфлуенсерима.

Корисници ће и даље имати један главни налог, али ће моћи мијењати профиле у свега неколико кликова.

Профили ће бити обухваћени правилима Фejсбук-а, а кршење правила на једном профилу имаће утицаја на комплетан налог, поручио је портпарол Леонард Лам.

"Како бисмо помогли људима да унаприједе своје искуство на основу интереса и односа, тестирамо нови начин да имају неколико профила повезаних с једним налогом на Фејсбук-у. Свако ко користи Фејсбук мораће наставити поштовати правила", додао је он.

Корисници који креирају додатне профиле неће морати користити прави идентитет за име које се приказује све док алтернативно не крши правила те не садржи бројеве или специјалне карактере, преноси портал Klix.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана