Фејсбук тражи број мобилног телефона ради заштите профила

Агенције
Фејсбук тражи број мобилног телефона ради заштите профила

Њујорк - “Фејсбук” ће од својих 900 милиона корисника тражити да унесу број мобилног телефона како би спријечили нападе хакера. На такав потез, којим желе побољшати безбједност корисника, у “Фејсбуку” су се одлучили након ранијих хаковања лозинки на друштвеним мрежама “LinkedIn” и “eHarmony”.

Милиони корисника широм свијета већ су у врху “Фејсбук” странице могли видјети линк на којем се од њих тражи да прате “Једноставне безбједносне услове”. Они који кликну на линк, биће усмјерени на безбједносне странице, гдје ће имати могућност да одаберу јединствену лозинку, а у наредном кораку од корисника се тражи да унесе број мобилног телефона.

У компанији наводе да корисник потврђивањем свог броја телефона омогућава страници да аутоматски избрише лозинке у случају да је корисников налог злоупотријебљен. У том случају корисник ће од “Фејсбука” добити SMS којим се обавјештава да је његова лозинка промијењена.

Након што су поруку од новим условима безбједности видјели милиони корисника у САД, у “Фејсбуку” наводе да ће за неколико дана то обавјештење добити и остали корисници.

Након недавног напада на “LinkedIn” мрежу, око 6,5 милиона лозинки од 161 милиона корисника се појавило на страници “ИнсидеПро.цом”.

У “LinkedInу” нису прецизирали колики је тачан број угрожених профила. О броју угрожених лозинки нису се изјаснили ни у “eHarmony”, популарној онлајн веб страници из Калифорније, која је на мети хакера била овог мјесеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана