Фејсбук мијења политику: Оштрије против антиваксера током пандемије

Танјуг
Foto: Shutterstock

Фејсбук (ФБ) поново мијења своју политику, а компанија је најавила неколико мјера за борбу против дезинформација о вакцинама, укључујући отежавање проналаска налога који обесхрабрују људе да се вакцинишу путем претрага на Инстаграму, који је у власништву ФБ.

Како преноси ЦНН, Фејсбук је у понедјељак саопштио да проширује своје напоре да уклони лажне тврдње на својој платформи и Инстаграму о корона вирусу, вакцинама против ковида 19 и и генрално о вакцинама током пандемије.

Компанија је такође најавила да ће у свом "Информативном центру Ковид-19" почети да објављује везе до локалних здравствених интернет страница како би помогла корисницима да утврде да ли испуњавају услове за вакцину и како је могу добити.

Најава ФБ долази дан након што је „ЦНН Бизнис" извијестио да је Инстаграм наставио да истакнуто приказује налоге „антиваксера" у својим резултатима претраге, док је Фејсбук групе које су против вакцина и даље лако пронаћи.

Налази су изазвали забринутост међу америчким стручњацима за јавно здравље, с обзиром на то да су САД усред највећег спровођења имунизације као дио мјера у сузбијању пандемије коронавируса, преноси америчка телевизијска мрежа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана