ФБ разљутио кориснике због новог маила

Aгенције
ФБ разљутио кориснике због новог маила

Facebook је дочекан таласом критика од својих корисника након што је email адресе наведене у контактима заменио новим са @facebook.com.

Из компаније су рекли да је тај потез учињен да би сви детаљи били „конзистентни" на цијелом сајту.

Ако би се, којим случајем, овај Facebookов email систем „залауфао" он би привукао већи садржај ка страницама друштвене мреже чиме би се повећала и продаја огласа.

Али, многи корисници су овај потез назвали „узнемирујућим" и „јадним" и објавили инструкције како да вратите своју оргиналну адресу.

„Сваком кориснику ћемо обезбjедити Facebook email јер мислимо да ће тако комуникација бити практичнија, али коришћење тог мејла зависи од вас", писало је у званичном обавjештењу компаније.

Један аналитичар казао је за BBC да би овај потез могао да им се врати као бумеранг.

„Јасна је намjера Facebookа - већи промет саобраћаја ка свом сајту - али проблем је недостатак транспарентности. Он је то учинио а да није претходно тражио дозволу од својих корисника", каже Ентони Мален из Forrester Research.

Они који желе да врате свој стари email међу контакте, треба да кликну на Абоут линк на свом профилу, а потом на Едит уз контакт информације.

Уз своју Facebook email адресу треба да кликну „Hiden from timeline" - ако желе - или учине видљивом још неку email адресу осим те.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана