Facebook тестира потпуну енкрипцију Messengerа

Агенције
Facebook тестира потпуну енкрипцију Messengerа

Facebook је остао вjероватно посљедњи велики сервис за комуникацију који у својој апликацији не нуди end-to-end енкрипцију свих порука. Међутим, и то почиње да се мијења.

У компанији су одлучили да започну са тестирањем потпуне енкрипције комплетне комуникације која се одвија путем њиховог Messengerа, под опцијом "secret conversation" (тајни разговори).

Укључивањем ове опције поруке размијењене с одређеним контактима биће у потпуности криптована и моћи ће да их прочита само она особа којој су намокењене, и то на само једном уређају, кажу из Facebookа. Такође, Messenger ће унутар ове опције добити и могућност слања нестајућих порука, која је прославила Snapchat.

End-to-end енкрипција неће бити, као на примjер код WhatsAppа, укључена свима, већ ће требати засебно да се укључити. Разговори за које је укључена моћи ће потом да буду прочитани само на оном уређају на којем је опција укључена. Увођењем енкрипције корисник ће тако морати да се одрекне могућности да истовремено исти chat види и на рачунару и на примjер таблету или мобилном телефону. Такође, укључивање тајних разговора онемогућиће коришћење GIF анимација и видеа у том chatу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана