Facebook тестира нови изглед Timelineaа

Aгенције
Facebook тестира нови изглед Timelineaа

У корисничке профиле Facebook намјерава увести ситне визуалне промјене, међутим компанија засад још није потврдила да ће оне постати стандард за све чланове ове друштвене мреже.

У новом изгледу ваше име, као и други детаљи које сте одлучили показати "пријатељима" – као што су запослење, мјесто пребивалишта, школовање и сл. – премјештени су на десну страну профилне фотографије, те сада прелазе преко панорамске слике Timelinea covera.

То скреће пажњу на самог корисника, односно одвлачи пажњу од велике панорамске слике која доминира на врху профила. Проблем који би се притом могао појавити, ако ово постане стандард, је тај да би профилну фотографију требало пажљивије бирати јер би у супротном кључне информације о кориснику могле бити нечитљиве.

На мјесту на којем су били смјештени подаци о самом кориснику, сада су у новом дизајну преко цијеле ширине смјештени линкови за различите модуле (Пријатељи, Фотографије, Мапе...). За њихов приказ користе се стандардизиране иконе умјесто, као до сада, слике које су прилагођене с ваше странице. Пажљиви посматрач примијетиће да су "Likes" преименовани у "Favorites", што је занимљива промјена у Facebookовој терминологији. Дугме "Like" постало је синоним за Facebook – зашто сада мијењати ту терминологију?

Ту је и нови линк "Summary", који води на листу корисникових најважнијих догађаја у животу како су они документирани у његовом Timelineaу.

Нови дизајн је чишћи и, чини се, знатно функционалнији, па не би требало бити великих изненађења ако га тoком времена добију сви чланови Facebookа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана