Facebook покренуо Anti-Virus Marketplace за заштиту корисника

Aгенције
Facebook покренуо Anti-Virus Marketplace за заштиту корисника

Друштвена мрежа Facebook је покренула Anti-Virus Marketplace који је предвиђен за заштиту корисника од вируса и спама.

Anti-Virus Marketplace нуди могућност преузимања сигурносних софтвера од McAfeeja, Microsofta, Symantec, Trend Micra или Sophosa те њихово бесплатно кориштење шест мјесеци.

"Ефикасна сигурност захтијева сарадњу и ми смо узбуђени због партнерства са лидерима у сигурносној заједници, који ће нам помоћи у одбрани од постојећих пријетњи, да спремно дочекамо нове и помогнемо корисницима да се заштите", пише у саопћењу Facebookа.

Facebookови партнери ће радити и на дијелу сајта названог Facebook Security Блог који ће саџавати савјете за софтвере.

Директор Mark Zuckerberg је рекао да је сигурност корисника приоритет прије него се дионице Facebookа нађу на тржишту. Подузете су и одређене мјере опреза, тако да су на црну листу стављене странице које садрже вирусе.

"То значи да приликом уласка на страницу имате користи од Facebookове заштите, али можете добити и заштиту најбољих свјетских компанија на пољу сигурности. У овом тренутку мање од 4 посто садржаја који се дијели је заправо спам, а ми желимо још напредовати у будућности", наводи се у саопћењу.

Facebook је раније ове седмице објавио да има 900 милиона чланова широм свијета, а процјењује се да вриједи 77 милијарди долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана