Facebook: Graph Search најзад у употреби

Aгенције
Facebook: Graph Search најзад у употреби

Друштвена мрежа Facebook у јануару је представила свој нови начин претраге под називом Graph Search, али корисници широм планете тек ових дана добијају могућност да провjере о чему је заиста ријеч.

Graph Search вам омогућава да осим стандардне претраге појмова, веома једноставно пронађете бројне пријатеље и познанике уношењем неколико основних информација. Ова претрага заснива се на томе да уз помоћ фразе којом објашњавате повезаност са пријатељем, врло лако можете да пронађете његов профил на Facebookу и сазнате његове основне податке.

Примера ради, осим уношења појма "University of Belgrade" (Универзитет у Београду), као понуђене опције за претрагу имате и "My friends who have gone to University of Belgrade" (Моји пријатељи који су студирали на Универзитету у Београду) или чак "Friends of my friends who have gone University of Belgrade" (Пријатељи мојих пријатеља који су студирали на Универзитету у Београду).

Као резултат добићете листу свих колега са факултета, или њихових пријатеља, који су похађали Универзитет у Београду и имају профил на Facebookу.

Занимљиво је да у поље за претрагу можете да унесете и свега неколико појмова, а Facebook ће покушати да их сам повеже и понуди вам најбоља рjешења претраге. Ипак, ову опцију треба узети са резервом јер није увијек сигурно да ће вам Facebook "прочитати" мисли на прави начин, преноси магазин Time.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана