Facebook 3 пута популарнији од Twitter

telegraph.co.uk
Facebook 3 пута популарнији од Twitter

Недавно окончано истраживање је показало да је 45% анкетираних међу 3 најкоришћеније апликације навело друштвену мрежу Facebook, док у случају Twitter тај проценат износи 13%.

Коначни резултати истраживања тако су показали да је Facebook заправо више него три пута популарнији од Twitter, нарочито када је у питању коришћење мобилних апликација.

Купци паметних телефона су били замољени да именују три најчешће коришћене апликације на њиховим уређајима, а 45% њих је саопштило да је то Facebook, 13% се одлучило за Twitter, а 11% је рекло да је то Candy Crush Saga, популарна игра за мобилне телефоне.

У истраживану је учествовало укупно 500 људи у периоду између јуна и септембра ове године и оно показује да нимало није угрожен примат Facebookа када се ради о апликацијама за мобилне телефоне, што му тренутно обезбjеђује 25% удијела на тржишту оглашавања на мобилним уређајима, према подацима које објавила компанија која је спровела ову анкету.

Facebook тако и даље доминира не само када се ради о преузимању садржаја, већ и у најчешћем коришћењу на мобилним телефонима. За многе друге познате апликације као што су Youtube или Пандора, изјаснило се свега 10% корисника, када је у питању апликација коју најчешће користе

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана