Face App или зашто су сви "лијепи" на Инстаграму

Г.С.
Face App или зашто су сви "лијепи" на Инстаграму

Одавно је познато како не треба вјеровати свему што видимо на Инстаграму те да оно што се чини као "савршен" живот на тој друштвеној мрежи, често је далеко од стварности.

"На Инстаграму су сви лијепи" често се каже у шали када се говори о нереалном приказу живота који та платформа нуди, међутим, ту је ријеч о још једној ствари.

Данас постоје многе апликације које мијењају изглед тијела, висину, килажу, свјетлост, али је Face App, апликација за уређивање лица, дефинитивно једна од најпопуларнијих апликација.

Она мијења изглед лица и свакој просјечној дјевојци даје изглед филмске звијезде.

Можда сте могли примијетити како данас дјевојке сличе једна другој. Није ријеч о тренду, истој фризури или начину шминкања, ријеч је о апликацији Face App. У само пар кликова имате веће, израженије очи, пуније усне, лице без бора, бујнију косу...

Face App обожавају инфлуенсери, филмске звијезде, пјевачице, а судећи према изборним плакатима, ни наши политичари нису одољели кориштењу ове популарне апликације.

За потпуну верзију апликације и доступност свих филтера морате узети "про" опцију, али и без те опције у сегменту "Fun" можете видјети како функционира.

Када једном видите како ова апликација функционира, једноставно ћете препознати "Face appлица", а то ће сигурно одагнати тежњу за "савршенством" које је ионако илузија.

Још једна важна ствар је важна у вези ове апликације, а на коју је упозорила адвокат Елизабет Потс Вајинштајн.

Сви који инсталирају апликацију и прихвате увјете кориштења Face Appу дају "сталну, неопозиву, бесплатну и на разини свијета" дозволу за "кориштење, репродукцију, модифицирање, адаптирање објаву, превођење и стварање других дијела" од вашег садржаја.

У преводу, корисници су FaceAppу дали дозволу да користи њихове фотографије, име и презиме, корисничко име и све остало за што год им треба, укључујући и рекламе.

Додатно би све требало забринути и чињеница да је апликација FaceApp направљена у Русији, што значи да су сви подаци послани у Русију. Наиме, иза апликације која је доступна од 2017. године стоји Jарослав Гонцхаров, бивши инжењер Мајкрософта и Јандекса, пресноси klix.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана