Ево зашто запослени у Facebookу воле Марка Закерберга

Businessinsider
Ево зашто запослени у Facebookу воле Марка Закерберга

Амир Мемон, инжењер за iOS софтвер у Facebookу дао је прилично опширан одговор на сајту Quora на питање: „Зашто Марк Закерберг има рејтинг од 99 одсто одобравања код својих запослених?".

Постоји неколико разглога због којих засполени у Facebookу „одобравају" Марка Закерберга:

Прича: Изградио је сопствену компанију са милионима корисника која вриједи милионе долара савладавајући бројне препреке на том путу, притом ангажујући најталентованије људе на свијету.

Принципи: Он је потпуно фокусиран на прављење „свијета који је отворенији и повезанији" и од тога не одустаје. Све инвестиције у развој и запослене фокусиране су на тај циљ.

Срце: Он је био један од највећих донатора у 2013. години, и генерално је минималиста. Јасно је посвећен Интернет.орг-у иако се ту не биљеже највећи краткорочни повраћаји инвестиције. Заиста осјећамо да жели да промјени свијет на боље.

Осјећај: Који други извршни директор би иначе купио компанију за „разговарање" за 19 милијарди долара?

Мудрост: Када га чујете како говори, једноставно вам се најежи мозак. Има ту невјероватну способност да прави све праве стратешке потезе и када објашњава разлоге иза тих потеза, све једноставно има потпуног смисла. Наравно, направљене су и неке грешке, али када су доношене одлуке, оне су доношене из правих разлога.

Повјерење: Марк не доноси све одлуке, заправо, далеко од тога. Осјећамо као да нам је повјерено да свој посао обављамо на онај начин на који је то најбоље за Facebook. Ово је знатно другачије од многих других компанија.

Карактер: Он носи мајице и фармерке, говори са одређеном понизношћу и генерално је јако отворена особа. То нам се свиђа.

Посао: Facebook је стабилан посао чија зарада константно расте.

Бесплатна храна и друге погодности: Да, и због тога га волимо, и њега и компанију. Иако то може да прекине у сваком тренутку, он то не чини. Ако ми неко да колаче, волићу га. У питању није озбиљна наука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана