Ево зашто је ова нокија омљени телефон подземља

Агенције
Ево зашто је ова нокија омљени телефон подземља

Један од најпопуларнијих телефона с краја деведесетих година поново доживљава популарност посебно међу дилерима дроге.

Наиме, дилерима дроге широм света нокија 8210, која се продаје од 1999. године, много је дража од модерних телефона с бежичним интернетом, GPS-ом и блутутом. Првенствено је популаран у подземљу зато што му полиција готово не може ући у траг.

“Том телефону се може вjеровати за разлику од нових телефона. Полиција много лакше може лоцирати паметни телефон него старију нокију”, каже неименовани мушкарац за британски “Мирор”.

Штавише, да је продаја овог телефона порасла свjедочи и власник једне радње мобилних телефона у Бирмингему. – “Не знам зашто сви одједном желе овај телефон, али ја их ни не питам.”

Не само што се овом телефону тешко може ући у траг, већ је његова батерија, која може да издржи готово 150 сати, још један разлог зашто је толико популаран.

Нокија 8210 представљена је 1999. године на Недjељи моде у Паризу одмах након завршетка Кензове ревије и у то вријеме то је био најмањи телефон на тржишту. За своје доба био је врло напредан – имао је опцију предикције, слања сликовних порука, али и инсталирану чувену игрицу Змијица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана