Ево зашто је Леново купио Моторолу...

Cnet
Ево зашто је Леново купио Моторолу...

Резултати компаније показали су да је свега двије године стар смартфон подухват надмашио персоналне рачунаре по први пут.

Покренут прије свега двије године, Леново мобилни посао напредује великом брзином, судећи по резултатима компаније. У првом кварталу ове године комбиновани број произведених таблета и смартфона (17.3 милиона) надмашио је персоналне рачунаре (15.3 милиона) и то захваљујући расту потражње у Азији као и у Европи, Блиском Истоку и Африци.

Потпредсједник компаније за мобилни интернет ЈД Хауард изјавио је да ће Леново ускоро ући на зрела тржишта широм свијета у оквиру своје „пузи, ходај и трчи" стратегије.

Компанија је само у Кини остварила велики успјех – гдје је са 0.1 одсто тржишног удијела стигла до 13.1 одсто и то само за 24 мјесеца.

„Питање је како смо то успјели, и како то исто можемо да урадимо ван Кине", напоменуо је Хауард.

Он је објаснио да су за успјех одговорне три кључне ствари – прва ствар је „производ". Леново корисницима нуди нешто другачије и боље у односу на конкуренцију. Други је „брендирање" – компанија је ово успијела да постигне захваљујући квалитету својих производа. Трећа кључна ствар је партнерство – компанија се одлучује за партнере који разумију локално тржиште.

„Врло је важно изабрати правог партнера. Имамо историју дугогодишње сарадње са одређеним компанијама и не желимо да имамо превише партнера. Волико када имамо одличне партнере са којима тијесно сарађујемо како би разгранали и унаприједили наш посао", додао је Хауард.

Током фазе „шетања", гдје је Леново почео да продаје таблете на тржиштима у развоју, Хауард је изјавио да је очекивао да ће буџет уређаји бити најпопуларнији али да је био изненађен да су пажњу корисника скретали премијум уређаји и они из средње класе.

Како се компанија полако спрема за своју фазу „трчања" унутар које би требало да постане глобални играч на мобилном тржишту, куповина Мотороле од Googleа практично олакшава посао Леновоу. Хауард тврди да би Леново могао да поново овај бренд представи на тржиштима са којих се Моторола повукла.

„Мислим да је Моторола бренд прилично јак. Након завршетка преузимања, урадићемо оно што има највише смисла. Ако буде имало смисла да поново представимо неке Моторола брендове, то ћемо и урадити. На крају дана, Леново само жели да усрећи своје муштерије", закључио је Хауард.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана