Ево колико је до сада Sony продао PS5 конзола

GS
Foto: Sony

Sony је имао изузетно успјешан квартал када је у питању продаја PlayStation 5 конзола. Компанија је продала 4.9 милиона ПС5 јединица у свом другом финансијском кварталу који се завршио 30. септембра. Тиме је укупан број продатих конзола достигао 46.6 милиона.

Компанија је продала 1.6 милиона јединица више него у истом периоду 2022. године. Важно је напоменути да Sony није могао да задовољи потражњу за конзолом дуги низ времена због проблема са ланцем снабдијевања који су мучили технолошку индустрију. Ипак компанија је коначно успјела да повећа производњу прошле године након што су се несташице смањиле.

До јула 2023. године, компанија је продала више од 40 милиона ПС5 конзола од када је модел изашао у новембру 2020. године.

Како би постигао свој циљ продаје од 25 милиона ПС5 јединица за ову фискалну годину, Sony ће морати продати још 16.8 милиона јединица. То је заиста огроман број. Компанија је продала само 19.1 милион ПС5 конзола током цијеле фискалне 2022. године.

Предсједник Sonyja Хироки Тотоки вјерује да је то циљ који компанија "може врло лако постићи". Компанија вјероватно очекује повећање продаје када се појаве мањи модели ПС5 конзоле и то управо за време празничне еуфорије.

Поред продаје хардвера, Sony је такође објавио да је продао 67.6 милиона игара у другом кварталу. Ипак само 4.7 милиона су биле игре које је произвела и издала компанија Sony или њене придружене фирме. Међутим, очекују се много већи продајни резултати игара у сљедећем кварталу обзиром на то да је "Марвел’с Спидер-Ман 2" продат у пет милиона примјерака у својих првих 11 дана и тиме је надмашио свог претходника који је продат у девет милиона копија за 80 дана, преноси "PCpress".

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана