Епл уводи рекламе у своје мапе

ГС
Foto: Илустрација

Према ријечима сада већ чувеног инсајдера и аналитичара за све вијести и новости које се тичу компанија Епл, Марка Гурмана, спрема се интеграција огласа у популарну апликацију Мепс (Мaps).

Како он наводи, тим софтверских инжењера већ је започео припремање софтверског кода који стоји иза Мепс за приказивање огласа, пише Engadget.

Ове вијести долазе након скорашњих тврдњи Марка Гурамана како је Еплвећ отпочео интерно тестирање огласа унутар своје апликације за сналажење у простору, док ово свакако није први пут како ова компаније употребљава огласе унутар свог екосистема, јер су огласи већ присутни кроз Аpp Store.

Наравно, иза свега овога стоји жеља за зарадом, па тако компаније у овом тренутку могу да плате како би се њихова апликација приказивала на што бољем мјесту када корисници претражују њима сродне термине.

Како наводи Гурман, огласи који ће се неумитно појавити у апликацији Мепс функционисаће по истом принципу.

На примјер, неки ресторан брзе хране може платити компанији Епл како би се рангирао у Мепс уколико би корисник претраживао термине који су блиски ток компанији.

Наравно, ови огласи не би требало да претјерано нашкоде цјелокупном корисничком искуству, али ако су већ ту, неће бити ни претјерано невидљиви јер онда нико на њих не би ни кликнуо.

У овом тренутку није познато када компанија Епл планира да имплементира огласе унутар своје апликације Мепс. Наравно, како иза ове идеје највјероватније стоји Тод Тереси, потпредсједник сегмента компаније Епл за имплементацију огласа, не сумњамо да бисмо их у мапама могли видјети почетком сљедеће године, поготово имајући у виду циљ Епл да повећа приход од огласа са 4 милијарде годишње на чак 10 милијарди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана