Епл представио Ајфон 16

Танјуг
Foto: Taнјуг/АП

ЊУЈОРК - Америчка технолошка корпорација Епл представила је у понедjељак најновију верзију свог водећег производа Ајфон 16.

Компанија је током презентације напоменула да ће "Ајфон 16" и "Ајфон 16 плус" бити доступни купцима у новим бојама и с прилагодљивим дугметом за акцију, које је било доступно само на моделима вишег ранга, пренио је Блумберг.

Ту је и снажнији чип и ново дугме за контролу камере, које омогућава корисницима да сниме слике и приступе функцијама камере.

Нови модели добиће и нешто веће екране и тање ивице, а покретаће их процесор "А18 Про" са надограђеним неуронским мотором, дијелом чипа који је дизајниран за рјешавање задатака вјештачке интелигенције.

Телефони имају моћније компоненте камере и видео функције, што им омогућава да снимају фотографије веће резолуције и успорене клипове.

Данашња презентација је дјелимично била приједлог потрошачима, као и Волстриту, да Епл треба озбиљно схватити у свијету вјештачке интелигенције АИ.

Ипак, Еплова технологија вјештачке интелигенције је још увијек у раној фази. Пакет нових алата "Apple Intelligence", суочио се са бројним кашњењима, а многе кључне функције неће стићи до сљедеће године.     

За сада, технологија је усредсређена на сумирање порука и обавјештења, а не на усклађивање са "gee-whiz" могућностима ривалских система.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана