Епл одбацује битне елементе из ајфон 15 дизајна

ГС
Епл одбацује битне елементе из ајфон 15 дизајна

Епл непрекидно ради на својој ајфон линији, па тако компанија већ размишља о ајфон 15 серији која се очекује у септембру 2023. године.

Према наводима Епл аналитичара Минг-Чи Куа, једна од измјена које ће бити имплементиране у ајфон 15 тичу се дизајна тастера за звук и паљење уређаја.

Компанија из Купертина, према наводима, планира да одбаци физичке тастере које ајфон тренутно користи и да користи дизајн сличан оном који је имао почетни тастер за ајфон 7.

Као резултат ове промене, компанија би требало да користи нови Taptic Engine, који је креиран са намјеном да омогући да притисак на тастере дјелује природно као притисак на физичке тастере.

Taptic Engine технологија ће бити смјештена с лијеве и десне стране оквира, како би се формирао тактилни одзив који ће код корисника створити осјећај као да притиска физички тастер.

Поред овога, аналитичар вјерује да ће Епл поново бити покретач трендова у свијету телефона, те да ће произвођачи Андроид уређаја највјероватније масовно копирати сличан дизајн тастера за своје телефоне, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана