Apple би могао да наплати корисницима до 20 долара за своје напредне АИ функције

Tanjug
Apple би могао да наплати корисницима до 20 долара за своје напредне АИ функције

КУПЕРТИНО - Америчка технолошка корпорација Епл би корисницима могла да наплати и до 20 долара мјесечно за своје најновије напредне функције вештачке интелигенције (АИ), познате под називом Епл интелиџенс.

Представник истраживачке агенције Каунтерпоинт рисерч Нил Ша наводи да је улагање у вјештачку интелигенцију скупо и да ће Епл жељети да тај трошак пребаци на своје кориснике, вјероватно преко модела претплате који иначе кошта 19,95 долара мјесечно.    

Он сматра да би Епл могао да додатно наплаћује своје нове АИ функције између 10 и 20 долара мјесечно.   

Шеф истраживања компаније Си-Си-Ес инсајт Бен Вуд је додао да је Епл једна од ретких компанија повезаних са уређајима која је успјела да уновчи производе који имају додатну вриједност.     

Према његовим ријечима, Епл је раније поставио преседан код својих корисника да морају да плате више за премијум услуге, тако да би и сада могао да тражи више новца за коришћење напредних АИ функција.    

Епл је претходно у јуну на својој годишњој свјетскојконференцији за програмере (WWDC)  најавио да ће уградити сопствени систем вјештачке интелигенције у своје апликације и уређаје, али том приликом није навео да ли ће их посебно наплаћивати.


 

    

Компанија из Купертина је том приликом навела да ће њен гласовни асистент Сири бити надограђен уз помоћ АИ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана