Енергетска ефикасност: Инвертер или обична клима?

Агенције
Енергетска ефикасност: Инвертер или обична клима?

Инвертер и обична клима раде на сличном принципу, односно, оне хладе и исушују ваздух у просторији.

Међутим, битна разлика између обичне и инвертер климе је та што инвертер клима уређај регулише температуру и потрошњу енергије у односу на обичну климу.

Обична клима се укључује када се температура у просторији повећа изнад постављене вриједности и искључује када се температура спусти испод ње. Овај процес изискује велику потрошњу енергије и доводи до великих осцилација у температури у просторији.

С друге стране, инвертер клима уређај користи технологију инвертерског компресора која омогућава континуирану контролу брзине компресора, што резултира сталном регулацијом температуре и енергетске потрошње.

Уређај може радити на мањој брзини током дужег периода, те тако смањити потрошњу енергије и одржавати константну температуру у просторији. То такође значи да инвертер клима брзо реагује на промјене температуре у просторији, што доводи до угоднијег боравка.

У суштини, кључна разлика између инвертер и обичне климе је у томе што инвертер клима уређај користи технологију инвертерског компресора како би ефикасно регулисао температуру и потрошњу енергије у односу на обичну климу, преноси "Еспресо".
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао Фејсбук!
Пао Фејсбук!
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана