Емисија m:agazin и новитети водећих свјетских произвођача мобилних телефона

M:tel
Емисија m:agazin и новитети водећих свјетских произвођача мобилних телефона

Друго издање другог циклуса емисије м:агазин, са Бранкицом Раковић у водитељској улози, доноси нам новитете из свијета технологије и комуникација. Прегршт корисних и забавних садржаја вас очекује у суботу, 18. септембра у 16:15 часова.

Када бисте рачунали колико новца годишње потрошите на батерије за даљинске управљаче, мишеве и тастатуре, крајња цифра вас сигурно не би обрадовала. Зато су сви одушевљени првом микро танком кошуљицом која је направљена од нерђајућег челика, а која продужава вијек батеријама за чак осам пута. Ове кошуљице вам омогућавају да потрошите сву батерију, коју обично бацате, иако у њој остане најмање 80% непотрошене енергије. Тако да када примјетите да су ваше батерије на измаку снаге, једноставно им навучете Baterriser кошуљицу и вратите их у уређај. Може се купити за све врсте батерија (АА, ААА, А И Д) и без икаквих проблема пристаје свим величинама.

Иако до краја године имамо још само три мјесеца, водећи свјетски произвођачи паметних телефона су нам припремили нове моделе, које сви жељно ишчекујемо. На првом мјесту су нови Lumia модели 940 и 940 XL, а који ће у потпуности радити на Windows 10 оперативни систем. Нагађања кажу да ће корисници за цијену Lumiе 930 добити мноштво нових карактеристика када су у питању оба модела. Други телефон, који ће нам премијерно бити представљен, је нови модел Nexus 5, а наводно ће пустити два модела, један компаније LG, а други из Huaweiа. Након њих, Google неће излазити пред кориснике све до краја године када се очекује представљање нове верзије Андроида, за којег хе познато да ће се звати Marshmallows. На посљедњем мјесту ове листе је Blackberry, чији се велики повратак очекује већ извјесно вријеме, будући да ће представити свој први модел који ће радити на Андроид оперативни систем.

Ако не планирате чекати да ови уређаји изађу у продају, а желите купити нови телефон и имате ограничен буџет, онда обавезно у обзир узмите Нокијин модел Lumia 535 који се однедавно налази у понуди компаније m:tel. Као и код свих Lumia модела и код 535 је уочљив контраст између тамног дисплеја и маске јарке боје, али по први пут на телефону се не може видјети лого Нокије већ само Microsoftа што ће можда одбити многе потенцијалне купце јер је Нокија синоним за отпорност и квалитет, али кад све саберемо и одузмемо то и није толико важно. Важне су карактеристике, а овај телефон нуди много у односу на цијену, те ћете сигурно бити задовољни уколико нисте превише захтјеван корисник, а желите приступачан телефон који сјајно изгледа.

Уколико Ви имате неку занимљиву тему или идеју о којој бисте жељели сазнати мало више, пошаљите нам своје приједлоге на [email protected]

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана