“Ел-Џи” представио паметни телефон “оптимус Г”

Агенције
“Ел-Џи” представио паметни телефон “оптимус Г”

Сеул - Компанија “Ел-Џи” представила је свој нови паметни телефон “оптимус Г” и најавила почетак продаје сљедеће седмице у Јужној Кореји, наредног мјесеца у Јапану, а у новембру у САД, преносе агенције.

“Оптимус Г” је телефон који користи оперативни систем “андроид”, а у Јужној Кореји ће коштати 894 долара у слободној продаји.

Највећи конкуренти у завршном кварталу године биће му “ајфон 5” и “галакси С” америчког “Епла” и јужнокорејског “Самсунга”.

Претходни телефони из серије “оптимус” нису остварили успјех на брзо растућем тржишту паметних телефона.

“Ел-Џијево” одјељење за мобилне телефоне забиљежило је укупни губитак од скоро 900 милиона долара у 2010. и 2011. години.

- Оптимус Г је наш најнапреднији телефон и биће оштар конкурент осталима. Ми покушавамо да правимо другачије телефоне од апарата својих ривала - рекао је новинарима предсједник одјељења за мобилну телефонију Парк Јон Сеок.

Нови телефон има екран дијагонале 4,7 инча, камеру од 13 мегапиксела, “квалком” проецсор са четири језгра и подржава рад на брзим бежичним мрежама.

“Ел-Џи” је додао овом апарату и нову опцију која омогућава кориснику да пише SMS поруку или електронску пошту док се видео садржај емитује у позадини.

Корисници могу да зумирају одређену сцену током емитовања снимка додиром по екрану са два прста.

“Ел-Џи” је био трећи највећи свјетски произвођач мобилних телефона, али га је у сектору паметних телефона престигао “Епл”, а сектору обичних телефона кинески произвођач “ЗТЕ”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана