ЕА Sports жели да 2014 FIFA World Cup Brasil буде хит за све

Aгенције
ЕА Sports жели да 2014 FIFA World Cup Brasil буде хит за све

"Немамо неограничене ресурсе. Желимо да игру воле сви, без обзира на платформу, а тренутно у њој могу да уживају само корисници 360 и PS3".

То је реченица коју је изрекао главни продуцент симулације 2014 FIFA World Cup Brazil Мет Прајор, чиме је покушао да још једном оправда изостанак подршке за Xbox One и PlayStation 4.

Јасно је да су иза овакве одлуке стајале бројне анализе броја корисника, купаца игре и њихових конзола, као и оних вољних да инвестирају у слиједећу генерацију платформи. 2014 FIFA World Cup Brazil званично ће бити објављена 15. априла у Сјеверној Америци, два дана касније у Европи и Аустралији и 24. априла у Јапану.

ЕА Sports сада планира неке "узбудљиве" новитете са мундијалским садржајем у оквиру актуелне симулације FIFA 14 и "Ultimate Team " мода и то им даје наду да могу како-тако да задовоље разочаране кориснике Xbox One-а и PS4.

Ако се само гледа на бројке, нема дилеме зашто је ЕА Sports одлучио да ускрати подршку за најновије машине за 2014 FIFA World Cup Brazil: ни Xbox Оне ни PlayStation 4 нису успjели да пређу цифру од 10 милиона продатих конзола, а обије конзоле и даље нису присутне на свим тржиштима, посебно у земљама "у развоју". С друге стране, Xbox 360 и PlayStation 3 се налазе "свуда" .

"Нова тржишта су изузетно битна за нашу одлуку," Прајор је рекао порталу Engadger. "Желели смо да створимо најбољу игру и да она дође до што више људи."

 

ЕА Sports је створио визуелно невjероватне ефекте, са рендерима 3D публике у пуној резолуцији који имају задатак да створе утисак "правог" Свjетског првенства.

"То је игра која има најбољу атмосферу и ефекте у односу на све на којима смо радили," рекао је Прајор.

Фанови очекују и унапређени gameplay у односу на FIFA 14 као и многа друга побољшања, превасходно нове модове игре, и за online и за offline играње. "Жељели смо да донесемо забаву, узбуђење и атмосферу као на правом Мундијалу!"

2014 FIFA World Cup Brazil сада има нови Beginner Mode, али и OnlineWorld Cup, Road to Rio, Captain Your Country, Story of Qualifying и Scebarions, сви ови модови већ су познати загриженим FIFA играчима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана