Дугогодишња директорка Барберија прешла у Apple

Танјуг
Дугогодишња директорка Барберија прешла у Apple

Британска модна кућа Барбери саопштила је да ће њена дугогодишња извршна директорка 53-годишња Анђела Ерендс напустити ту функцију и прећи у америчку компанију Apple. Током љета 2013. Apple је већ довео два нова директора из модне индустрије.

Њу ће замијенити актуелни креативни директор компаније Кристофер Бејли, који ће задржати уз своју постојећу позицију постати и нови извршни директор Барберија.

"Ова вијест долази послије скоро једне деценије у којој су Анђела, Кристофер и тим компаније трансформисали Барбери у водећи свјетски луксузни бренд", наведено је у саопштењу компаније.

Анђела Ерендс ће у Apple-у водити одјељење продаје – online и Apple продавнице – и доносити "стратешке одлуке, правити план развоја и проширења." На новом радном мjесту биће од прољећа 2014. године. Нова аквизиција Apple рекла је: "Почаствована сам да сам добила позив Apple-а и да ћу им се придружити на радном мхесту специјлано напрваљеном за мене."

Ерендсова је током своје цијеле каријере имала кључне позиције у модној индустрији. Постала је председница "Donna Karan Ainternational " 1989. године када је имала само 29, и тамо остала до средине деведесетих. CEO Барберија постала је 2006. године.

Занимљиво је да је Анђела Ерендс још једно "модно" појачање Apple-а у само пар мjесеци. Пол Деневе, бивши предсjедник и извршни директор компаније "Yves-Saint Lorent ", диву из Купертина прикључио се у јулу 2013. године на функцији потпредседника за "специјалне пројекте". У августу је ангажован Енрике Атиенца, потпредсjедник Леви'с-а који сада води Apple-ове америчке продавнцие.

Први човjек Apple-а, Тим Кук, поводом новог трансфера рекао је: "Она дијели исте погледе на свијет као ми, као и жељу за иновацијама. И њој је такође битно да искуство купаца буде на високом нивоу, баш као и нама. Показала је током каријере да је фасцинантан лидер , а њен учинак довољно говори томе у прилог."

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана