Дознајте ко и колико често гугла ваше име!

Dnevnik.hr
Дознајте ко и колико често гугла ваше име!

Засигурно сте много пута до сада у претраживач Google уписали име и презиме неке особе како бисте дознали или провјерили неке информације, а сигурни смо да сте се упитали и ко све 'гугла' ваше име. Сада и то можете дознати.

Захваљујући страници BrandYourself сада можете знати тко вас 'гугла', што вам отвара могућност да имате још већу контролу над својим имиџем на интернету, барем што се тиче људи из пословног свијета.

Посјетиoци користе BrandYourself најчешће за тражење преко Googleа, а систем функционише и за све остале интернет претраживаче. Страница је понајприје покренута за креирање имиџа на интернету, то јест, да претраживач избацује најприје оне информације које ви желите. Нова функција која открива ко вас 'гугла' сада вам пружа још један начин за управљање виртуалним имиџем.

BrandYourself је изградио базу података организација чије су IP адресе јавно доступне, а ради на начин да успоређује IP адресу корисника, који се мора регистровати на њиховој страници, с IP адресом kompanije.

Добивени подаци пружају информацију колико вас је пута неко тражио на интернету у мјесец дана, из којег града и фирме су вас тражили, када те што су тачно укуцали у претраживач, пише Дневник.хр. Но, у систему су углавном веће фирме па је теже добити информацију ако вас је 'гуглао' неко из неке мање твртке.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана