Договорили се: Fortnite се коначно враћа на iPhone?

ГС
Договорили се: Fortnite се коначно враћа на iPhone?

Да ли ће с новом годином доћи и до промјена у односу између Applea и Epic Gamesa? Ако је вјеровати твиту који је објавио оснивач и извршни директор Epic Gamesa, управо би се то могло догодити.

Наиме, посљедњег дана 2022. године Тим Свини је на Твитеру објавио: “Следеће године на iOS-u!” То је одмах његове пратиоце подстакло на расправу о томе што је Свини тачно мислио и да ли ће се Fortnite поновно вратити на iPhone.

Подсјетимо, након што је 2020. Epic Games у Fortnite уградио могућност куповине додатака којим се заобилазио App Store и Appleov систем наплаћивања, из америчке компаније су реаговали и избацили Fortnite из популарне трговине апликацијама, а Epic Gamesu блокирали налог. 

То је започело правни спор којим се Epic Games жалио на неправедну праксу Applea којом присиљава девелопере и издаваче апликација да све трансакције врше кроз Apple систем плаћања и наплаћује високе накнаде.

Судски спор је изазвао велику пажњу, а закључак је да Apple мора да омогући и алтернативне начине плаћања у апликацијама које се налазе у Аpp Storeu.

Свинијева најава могла би да сугерише да су се Epic Games и Apple коначно договорили. Ако се ове године Fortnite врати у App Store, то би заиста могла бити велика вијест за милионе играча широм свијета, али и за сам Apple, који би поновно могао да почне да зарађује од преузимања апликација и плаћања у њима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана