Добре вијести за оне који желе јефтинији ајфон

ГС
Добре вијести за оне који желе јефтинији ајфон

Док ове године од Епла (Аpple) очекујемо само серију Ајфон 16 (iPhonе 16), сљедеће године компанија би могла представити и јефтинији модел својих телефона.

Епл је неколико пута мијењао мишљење о својим телефонима из серије СЕ. Ријеч је о најјефтинијим моделима ајфона који доносе одређени компромис јер, иако телефони долазе са снажним хардвером, у односу на скупље моделе имају старији дизајн, мали екран, лошије камере итд.

Иако се једно вријеме чинило како би у потпуности могли одустати од продаје оваквих телефона, чини се како Епл ипак припрема четврту генерацију ајфона СЕ, а шта можемо очекивати од тог уређаја.

Снажан хардвер

Наравно, није ријеч о службеним информацијама, већ о гласинама које долазе од особа упознатих с плановима компаније, а према тим плановима, иПхоне СЕ 4 у продаји би се требао појавити током сљедеће године, а дизајном ће бити сличан надолазећем моделу ајфон 16, при чему треба нагласити како је остало још доста времена до његова представљања тако да би Епл током сљедећих мјесеци могао нешто промијенити око његовог дизајна и опција.

Оно што можемо очекивати јест уређај с дијагоналом екрана од 6,1 инч, а занимљиво је да би, као и на скупљим моделима, и овај уређај требао добити опцију Динамик ајланд. Као и на досадашњим моделима из јефтиније Еплове серије, и СЕ4 требао би имати само једну камеру са задње стране.

С обзиром на то да су сви ранији модели јефтинијег ајфона имали напредан хардвер, односно када су представљени покретале су их посљедње генерације Еплових чипова, исто можемо очекивати и за СЕ4. Њега би, дакле, требао покретати или чип са ајфона 15 Про - ријеч је о А17 Про чипу или надолазећи чипсет А18 Биониц који ће бити уграђен у моделе ајфоне 16 и 16 Плус.

Еплов 5Г модем

Крајем прошле године о Епловим плановима писао је и познати аналитичар Минг-Ћи Куо који је тада рекао да би нови модел из серије СЕ требао бити базиран или на ајфону 14 или на 16 те да ће имати ОЛЕД екран и Еплов 5Г модем. Овај модем требао би се први пут појавити управо на овом телефону, а Епл је наводно раније имао великих проблема с његовим развојем, но чини се како су ти проблеми сада ипак ријешени, пише Зимо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао Фејсбук!
Пао Фејсбук!
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана