Дјечак генијалац: Илон Маск запослио 14-годишњег програмера у Спејс Eкс

ГС
Foto: Инстаграм

Компанија Илона Маска Спејс Екс запослила је 14-годишњег дјечака као софтверског инжењера. Он ће радити у тиму који развија софтвер за Старлинк.

Како преноси Бизнис Инсајдер, Кaрен Квази (14) недавно је дипломирао на Универзитету Санта Клара у Калифорнији, поставши најмлађа особа која је то икада учинила. Планира да се пресели из Калифорније у државу Вашингтон са својом мајком да би почео да ради у Спејс Eксу.

Чак и са двије године, Квази је могао говорити цијелим реченицама. У вртићу је другој дјеци и васпитачима причао вијести које је чуо на радију. Са 11 година дјечак је почео студирати рачунарство и инжењерство.

У трећем разреду, када је Квази имао девет година, родитељи су схватили да му је школски задатак превише лак, па су помогли свом сину да се упише на колеџ у Калифорнији.

Исте године, тинејџер је прошао тест интелигенције боље од 99,9 посто свјетске популације.

Неколико мјесеци након што су схватили његову генијалност, Квази је уписан у Интел Лабскао као истраживач вјештачке интелигенције, а са 11 година прешао је на Универзитет Санта Клара да студира рачунарство и инжењерство.

Већ је имао своја радна искуства, а 2022. је стажирао у компанији Blackbird.AI, која ради на пољу сајбер безбједности, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана