Детаљнији поглед - Galaxy S5, Gear 2 и Gear Fit

Агенције
Детаљнији поглед - Galaxy S5, Gear 2 и Gear Fit

Уколико мислите да у посљедње двије недјеље нисте сазнали све што вам треба у вези са Самсунговим новим уређајима Galaxy S5, Gear 2 и Gear Fit који су представљени крајем фебруара у Барселони, онда имате среће.

Самсунг је објавио два нова видеа у вези са ова три уређаја.

За разлику од скоро потпуно непримјетне визуелне транзиције S3-S4, нова Самсунгова перјаница је донијела неке мале измјене у дизајну.

Линије више нису толико заобљене као код "старије браће", а и задња поликарбонатна маска телефона је нешто смијелија и долази у црној, бијелој, плавој и златној боји. На први поглед, ново Самсунгово чедо као да се враћа облику легендарне "двојке" и толико спомињаном (и по судовима провлаченом) "правоугаонику са заобљеним ћошковима".

Кућиште је овог пута и водоотпорно (IP67 стандард), што Самсунг истиче као једну од важних карактеристика.

Испод Full HD Super AMOLED дисплеја дијагонале 5,1 инча се налази еволуција, не револуција, али је свакако у питању сам врх понуде - ту је Snapdragon 800 (четири Краит језгра, 2.5GHz) и можда помало зачуђујуће 2GB RAM-а.

За складиштење података предвиђено је 16 или 32 GB (верзија од 64GB се није спомињала), а снага стиже из нове измjењиве батерије капацитета 2.800mAh, за коју произвођач каже да може да "изгура" много више од оне из претходне генерације - чак 24 часа више у стендбај режиму.

Galaxy Gear 2 на тржиште је стигао врло брзо након представљања првог модела уз благе промјене у дизајну. За разлику од претходника, камера је сада интегрисана у сат и не налази се на наруквици и компатибилан је са више од 10 уређаја из Самсунгове Galaxy серије.

А још једно велико изненађење јесте и података да Gear 2 не ради на Андроиду већ на Тизен оперативном систему.

Самсунг Gear Fit је први закривљени, Super AMOLED носиви уређај. Gear Fit нуди Самсунг Gear технологију са фитнес алатима, пружајући корисницима могућност да буду физички активни, а да при томе не жртвују лични стил или мобилну повезаност.

Самсунг Gear Fit дизајниран је да се удобно прилагоди руци корисника и нуди много више од обичне фитнес-траке јер су корисници иако у покрету, стално у току уз обавjештења са Galaxy смарт телефона, као што су она о долазећим позивима, електронској пошти, SMS-у, аларму, S-планеру и друге апликације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана