Десктоп рачунар и таблет у једном

Blic.rs
Десктоп рачунар и таблет у једном

Навикли смо да из компаније „Леново” добијамо квалитетне и занимљиво дизајниране уређаје. Посљедњи у низу је таблет „Thinkpad 2”, који је редакција „Блица” добила на тестирање. Уређај ради на „Виндоузу 8 про” и доноси неколико занимљивих рјешења.

Екран

Иако резолуција од 1366x768 пиксела дјелује помало застарјело, на овом моделу она није замјерка. IPS технологија пружа веће углове гледања, али због ње освјетљење је мало слабије. Није лоше користити посебну оловку јер је практична, а и умањује могућност замазивања екрана, који је прави магнет за отиске прстију.

Дизајн

„Thinkpad 2” је таблет са екраном од 10,1 инча и дефинитивно је један од боље дизајнираних уређаја на тржишту. Материјал са задње стране је гумиран како би га корисници лакше држали, а облик (поготово тежина и дебљина) га чини веома практичним за употребу. Оно што нам се посебно свидјело јесте то да с лијеве стране посједује УСБ порт стандардне величине, као и велики број других улаза/излаза, од којих је практичан и онај за СИМ картицу.

Хардвер

Као што то обично бива, овакви модели долазе у неколико различитих хардверских верзија, али оне се не разликују драстично осим по количини меморије. Покреће га Интелов процесор „atom Z2760”, који уз два гигабајта радне меморије нуди солидне перформансе. Од овог уређаја не очекујте да испуњава озбиљније захтијеве или да покренете неке комплексније игре. Класичан офис пакет, сурфовање интернетом и гледање филмова су задаци које ће испунити без потешкоћа. Уз њега долазе двије камере које су одличне за позиве.

 Додаци

Таблет има стерео-звучнике просјечног квалитета, довољно добре за једног или двоје људи који раде на њему, али тешко да ће моћи да озвучи цијелу просторију. Оно што издваја „ Thinkpad 2” од конкуренције јесу докинг станице. Ту је додатак који представља мало кућиште и на њега корисници могу да закаче додатну тастатуру, миша или неки други периферни уређај. Постоји и тастатура која претвара овај уређај у мањи лаптоп.

Карактеристике:

Димензије; 262x163џ8 мм, 590 г
Оперативни систем: Windows 8 Pro
Процесор: Intel Atom Z2760 1.8GHz
Екран: 10,1 инч, 1366џ768 пиксела
RAM: 2 GB
Меморија: 32 GB или 64 GB,
Екстерна: Micro CD
Камера: 18 MP
Камера: 22 MP
Цијена: од 620 евра

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана