Данас је Сајбер понедјељак: Хаос јефтине online куповине се наставља уз брзи м:тел интернет

M:tel
Данас је Сајбер понедјељак: Хаос јефтине online куповине се наставља уз брзи м:тел интернет

Вјероватно сте већ чули за Black Friday, тј црни петак, који је управо иза нас. А, знате ли да је данас Cyber Monday или Сајбер понедјељак?

Уколико не знате о чему се ради, Сајбер понедјељак је маркетиншки термин за понедјељак послије Дана захвалности у Сједињеним Државама. Термин Сајбер понедељак су креирале маркетиншке компаније, како би навикле људе да купују преко интернета. Термин је сковао Ellen Davis Давис, а Сајбер понедјељак је направио свој деби 28. новембра 2005. године на Shop.org и то преко саопштења за јавност под насловом "Сајбер понедељак брзо постаје један од највеćих online дана за куповину у години".

Према истраживачкој студији Shop.org/bizrateResearce2005eHolidayMood, "77 процената online продавница је рекло да је њихова продаја значајно повеćана у понедјељак послије Дана захвалности, а тај тренд је донио озбиљне online попусте и промоције на Сајбер понедељак 2005 године".

Десет година касније, online продаја током Сајбер понедељка порасла је на рекордних 2,98 милијарди долара, у поређењу са 2,65 милијарди у 2014. године, иако је вриједност просјечне наруџбе износила 128 долара, нешто мање него у 2014. када је просјек по наруџби износио 160 долара.

Понуде током Сајбер понедјељака постоје искључиво online и обично је нуде мањи трговци, који не могу да се такмиче са великим продавцима и компанијама. Црни петак генерално нуди боље понуде на пољу технологије, са скоро 85% више понуда од Сајбер понедјељака. Уколико прегледате историју Црног петка, видјећете да тада у просјеку има много више понуда за мале апарате, прибор за јело и апарате за кухињу од Сајбер понедјељка, док Сајбер понедјељак има много више понуда када је у питању мода.

Ипак, без обзира на ове односе, Сајбер понедјељак је постао интернационало познати маркетиншки термин који користе продавци из цијелог свијета, а да бисте уопште могли да прегледате све те луде понуде и купите нешто по веома ниском цијенама, помоћи ће вам компанија м:тел са брзом и квалитетном интернет везом 24 сата дневно уз м:тел интернет пакете, и то уз претплату од само 0,99 КМ током прва три мјесеца.

Ваше је да одаберете један од интернет пакета из м:тел понуде, који највише одговара вашим потребама, закључите уговор на 24 мјесеца и плаћате мјесечну претплату по цијени од 0,99 КМ (са ПДВ-ом), током прва три мјесеца кориштења услуге.

У зависности од тога чим се бавите те колико и зашто користите интернет, у понуди м:тел интернет пакета можете да бирате између Hobby, Optima, Expert и Max пакета. Ову промотивну понуду можете искористити до 10. јануара 2017.године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана