Да ли бисте издржали годину дана без интернета? VIDEO

24sata.hr
Да ли бисте издржали годину дана без интернета? VIDEO

Новинар Пол Милер био је убjеђен да га интернет уништава и са 26 година имао је осjећај да је "прегорео". Он је жарко желио да побјегне од "твитова", мејлова и порука које су му окупирале сваки дан.

Прошле године, 1. марта, потпуно се дисконектовао и зарекао се да ће провести годину без интернета, друштвених мрежа, 3G-а и WjFi-ја.


Открио је да offline живот није апсолутно сјајан, али и да за његове проблеме није крив интернет већ он сам.

- Постоји дубљи разлог за већину мојих проблема, који нема везе с интернетом, већ се само другачије манифестују online и offlione - рекао је Миллер који пише за Verge.

У почетку се осjећао прилично слободно и писао о свом offline животу више него икад прије. Каже да је чак и његов шеф био фрустриран количином текстова.

Био је и активнији, више је комуницирао са сестром и смршао је. Отворио је поштанско сандуче и с људима комуницирао писмима.

Ипак, еуфорија није дуго трајала. Како је вријеме пролазило, открио је да исте грешке из online свијета чини и offline. Касније се није толико возио, а често није ни излазио напоље.

Живот му је постао прилично монотон, а и најгоре стране његовог карактера су испливале на површину.

- Најдраже мјесто ми је кауч. Играм видео игре, слушам аудио књиге - каже Пол.

Схватио је да му је без Скајпа и друштвених мрежа тешко да одржава контакте с пријатељима који живе далеко, а недостајао му је Facebook.

- Осјећао сам се као да нисам на истој таласној дужини с остатком свијета – каже рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана