Чува очи и батерију: Фејсбук у мрачном режиму већ доступан корисницима

Агенције
Чува очи и батерију: Фејсбук у мрачном режиму већ доступан корисницима

Фејсбук уводи такозвани “dark mode” касније ове године али понеки корисници могу да користе овај режим друштвене мреже већ сада.

Иако је овај титан међу друштвеним мрежама у почетку ограничио развој свог новог дизајна на бета тестере, чини се да проширује скуп корисника који су у стању да га користе.

Ако вам није дата могућност да користите нови дизајн компаније Фејсбук, не брините. Очекује се да ће друштвена мрежа у скорије вријеме ажурирати свој дизајн за све кориснике, пише Експрес.

Поред десктоп рачунара, Фејсбук ради и на тамном режиму за Андроид и иОС системе. У августу инжењерка апликације Џејн Манчун Вонг показала је рану верзију Фејсбук мрачног режима за мобилне уређаје.

Тамни режим Фејсбука на мобилном изгледа прилично слично оној на рачунарима – уз додатну корист која је од велике важности данас – а то је побољшано трајање батерије мобилног уређаја. Фејсбук је слиједећа, и вјероватно посљедња апликација која ће да има тамну верзију.

Апликације за Ватсап, Инстаграм а чак и Фејсбук месенџер већ имају тамну естетику која није само добра за батерију уређаја већ није ни напорна за очи. Према истраживањима са Харварда, не препоручује се гледање у свијетле екране три сата пред спавање, јер то може да изазове сметње у спавању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана