Commodore 64 се враћа? VIDEO

Агенције
Commodore 64 се враћа? VIDEO

Commodore 64, односно "дебељко" како је био познатији у нашим крајевима, компјутер је уз који је одрасла читава генерација гејмера и постоји шанса да га поново видимо повезаног на наше телевизоре.

Тачније, уколико буде успјешна IndieGOGO кампања. Британска компанија Retro Games Гамес жели да овај легендарни компјутер врати у двије верзије – класичној која је комплетно спакована у тастатуру и мобилној. Класични C64 ће добити све очекиване портове попут HDMI, USB, читача картица и наравно унапређеног хардвера, мада из компаније нису открили шта ће тачно погонити овај компјутер.


Преносна верзија је мање-више стандардна преносна конзола у бојама оригиналног Нинтендо контролера са трунком Gameboy колорне шеме. Има минимум команди, али зато има мини USB, мини HDMI и аудио конекторе. Обије варијанте C64 ће долазити са преинсталираним играма, а Retro Games тврди да ће додавање нових игара бити максимално поједностављено.

На крају, колико ово задовољство кошта? Модернизовани C64 је 133 евра у великом, односно 151 евро у преносивом издању. Кампања траје још мjесец дана и тренутно се налази на 21% од 150 хиљада долара колико Retro Games тражи за завршетак развоја новог Commodore 64.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана