Click ARM One је модуларни таблет по узору на Project Ara

Benchmark.rs
Click ARM One је модуларни таблет по узору на Project Ara

Мало ко није чуо за Google Project Ara модуларни телефон, од кога се много очекује у наредним годинама, а сада је ту и модуларни таблет.

Click ARM One таблет је дизајниран како би корисницима омогућио да замjењују различите дијелове/модуле, као што је то случај и са Project Ara телефоном.

Таблет се тренутно нуди са модуларним дијеловима за складиште, меморију и дисплеј.

Click ARM One таблет је тренутно доступан за преднаручивање, по цијени од 289 евра. Међутим, не дајте да вас име уређаја завара, јер назив нема везе са познатим произвођачем чипова. ARM у овом случају стоји за Advanced Removable Modules.

Компанија, која стоји иза Click ARM One таблета, јесте ImasD, а у компанијином портфолију се налази и BuzzlePhone модуларни телефон.

Click ARM One таблет ће иницијелно бити испоручиван уз CK Core Module, који се састоји од Samsung Exynos 4412 процесора и 2GB RAM-а. Остале модуларне компоненте укључују матичну плочу са HDMI, Wi-Fi, Bluetooth и USB, 16GB интерног складишног простора, а ту је и 10.1-инчни дисплеј са 1280 x 800п резолуцијом.

Сваки од ових модула се у теорији може замjенити. Тренутно је Click ARM One доступан у лимитираним количинама од свега 1000 јединица. Ипак, појачана продаја се очекује до краја године, када би требало да буде доступно и више модула. Треба истаћи да је Click ARM One таблет open-suorce пројекат, компатибилан са Андроид, Ubunty и Tizen платформама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана