Чињенице о рачунарима и интернету које нисте можда знали

Агенције
Чињенице о рачунарима и интернету које нисте можда знали

Уредници једног америчког портала направили су листу најитернесантнијих чињеница о компјутерима и интернету. Тако, на примјер, наводе како је кућа Била Гејтса конструисана на Мекинтош рачунару.


Осим тога, наводе како је е-mail постоја прије појаве само интернета. Сљедећа чињеница је та да је први миш направљен 1964. године од стране Дога Енгелберта. Миш је у потпуности био направљен од дрвета.
Унутар оригиналног Мекинтош кућишта пронаћи ћете 47 аутограма особа које су учествовале у креирању компјутера 1982. године.

Аљаска је једина америчка држава чије име можете написати користећи само један ред тастатуре. На иБеју се сваке секунде обави трансакција у вриједности од 680 долaра.

Сваког мјесеца региструје се више од милион интернет страница. Да ли сте знали да Microsoft, Apple, HP и Google имају једну заједничку ствар а то је да су све ове  фирме основане у гаражи.

Домена www.youtube.com регистрована је 14. фебруара 2005. године. Први рекламни банер направљен је 1994. године. До краја ове године, на интернет ће бити прикључено преко 17 милијарди уређаја.

Један од сваких осам америчких брачних парова упознао се преко интернета. Facebook ће вам платити најмање 500 долара уколико нађете начин да хакујете страницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана