ChatGPT апликација доступна за уређаје с Андроидом

GS
Foto: Ilustracija

Баш као што је случају с верзијом за иОС, апликација нуди могућност кориснику да "разговара" с вјештачком интелигенцијом те да добије одговоре. Корисник може користити гласовне упите користећи систем препознавања гласа, синхронизирати историју chata на свим уређајима и експортирати податке.

Доступан софтвер

Претплатници услуге ChatGPT Плус могу бирати између стандардног ГПТ-3.5 и ГПТ-4 језичког модела, а без обзира на избор, потребно је имати бар Андроид 6.0 како би се апликација могла користити.

Апликација би требала учинити ChatGPT приступачнијим, посебно у земљама гд‌је доминира Андроид и гд‌је су компјутери рјеђи. Софтвер је доступан корисницима iPhonea од маја, након чега је добио и подршку за iPad.

Као и код Бинг Chata базираног на ГПТ-у, Барда и других АI система, корисник се не треба у потпуности ослонити на резултате. Технологија је склона "халуцинацијама" које могу довести до лажних тврдњи, лоше контекстуалне логике и других резултата који нису поуздани. ChatGPT је понекад кориснији као почетна тачка за задатак од добивања коначних одговора те може помоћи у креативним обавезама гд‌је тачност није толико битна.

ОпенАИ је помогао у популаризацији генеративне вјештачкe интелигенције кроз алате као што је ChatGPT, али је изазвао и отпор индустрије те привукао политичку пажњу. Стручњаци су забринути да би технологије попут ове могле преузети контролу и промовирати дезинформације, а сам ОпенАИ се нада да ће ублажити ризике интелигентне АИ технологије.

Амерички глумци су у штрајку дијелом и због забринутости да би студији могли користити умјетну интелигенцију како би им смањили плате. Политичари захтијевају одговоран развој и могућу регулацију.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана