Будућност друштвених мрежа изгледа као ТикТок

Г.С.
Будућност друштвених мрежа изгледа као ТикТок

Snapchat је својевремено промовисао Stories концепт дијељења фотографија и видеа који се сами бришу. Сада компанија, заједно са Facebookом, сугерише да будућност друштвених медија изгледа другачије.

Еван Спигл, извршни директор компаније Снап, истакао је да корисници Snapchatа све мање времена проводе у гледању Stories садржаја пријатеља, иако је компанија полагала наде у то да ће се Stories популарност повећати током пандемије.

Умјесто тога, Snapchat корисници све више прегледају видео на Spotlightu - који представља Snapchatовог ривала за ТикТок и приказује виралне видо клипове различитих креатора.

“Ово је наставак тренда који смо примјетили током пандемије. Иако се надамо да ће се наши корисници вратити облику прегледа садржаја који објављују њихови пријатељи и који је постојао прије пандемије, фокусирани смо на иновације садржаја који нудимо како бисмо данас боље опслуживали наше кориснике”, истакао је Спигл.

Марк Закерберг, извршни директор компаније Мета (бившег Facebookа) је раније такође идентификовао ТикТок као значајну конкуренцију. “Људи имају велики избор када су у питању начини на које желе да проведу своје вријеме , а апликације као што је ТикТок биљеже веома брз раст”, каже Закерберг.

У периоду, током којег и Снап и мета биљеже проблеме у пословању, јасно је да обе компаније виде ТикТок као озбиљну конкуренцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана