Британски ракетни аутомобил и Blackphone 2

M:tel
Британски ракетни аутомобил и Blackphone 2

Да ли сте спремни за своју недјељну дозу новости из свијета науке и технологије? Придружите се водитељкама Бранкици Стојановић и Јелени Бабић у првом мајском издању емисије m:agazin која се приказује у термину од 16:30 часова на Алтернативној телевизији.

Ове суботе ћете имати прилику да погледате занимљив прилог о британском ракетном аутомобилу Bloodhound SSC (Supersonic Car) који покреће 135 000 коњских снага и који захваљујући томе достиже брзину од 1,606 километара на сат што је чак шест пута брже од Формуле 1. Овај аутомобил има само један циљ, а то је да обори свјетски рекорд у брзини. На овом пројекту се радило осам година, а за његов успјех су заслужни чланови тима British Thrust SSC – а. У септембру ове године Bloodhound ће у пустињи Hakskeen Pan у Јужној Африци покушати да пробије суперсоничну баријеру, а након тога ће 2016. године покушати да обори свјетски рекорд у брзини.

У 45. издању емисије м:агазин представљамо вам и Blackphone 2 смартфон компаније „Silent Circle” који ће чувати све ваше податке на сигурном. Њега покреће оперативни Андроид ОС систем који би требао заштитити ваше информације од агенција за безбједност и криминалаца. У компанији су изјавили да је њихов фокус био на креирању једноставног, ефикасног и првенствено сигурног смартфона. Blackphone 2 ће се у продаји наћи у другој половини 2015. Године. Још увијек се не зна тачна цијена, али се вјерује да ће коштати исто колико и први Blackphone који се продаје за 629 америчких долара.

О овим и још многим темама гледајте у овом издању м:агазина. Пажљиво пратите сваки од прилога у емисији будући да баш један од њих крије одговор на наградно питање.

Као и увијек, ваше сугестије и приједлоге тема које бисте жељели видјети у емисији очекујемо на e-mail адреси [email protected].

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана