Блекбери 10 крајем јануара на тржишту

Агенције
Блекбери 10 крајем јануара на тржишту

Торонто - Нова серија смарт телефона Блекбери 10 биће представљена крајем јануара наредне године, саопштила је канадска компанија РИМ, након неколико одлагања датума изласка, и великог пада вриједности акција са којима се компанија суочава у посљедње двије године, јавиле су агенције.

Након што је компанија саопштила коначан датум изласка телефона на новој платформи, акције Блекберија су скочиле за 5,5 одсто и сада износе тачно девет долара.

Прије четири године, када је РИМ био најјачи, вриједност акција је била 148 долара.

РИМ се у посљедње двије године налази у тешкој ситуацији, пошто су њихови телефони почели драстично да губе трку са Епловим "ајфоном" и Самсунговом серијом "галакси" телефона.

РИМ наводи да ће нови телефони бити на тржишту 30. јануара, истовремено у више држава.

Тог дана ће бити представљена два нова телефона, док би двије недјеље након тога требало да буду представљени и телефони са физичком мини кверти тастатуром, што је годинама било обиљежје "блекберија".

РИМ је прошле недјеље добио безбједносну дозволу од владе СAД за серију "блекбери 10", што значи да ће запослени у државним институцијама у Aмерици и даље моћи да их користе као службене телефоне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана