Бивши Твитер има нову опцију коју вјероватно никада нећете користити, зато ево како можете да је искључите

Г.С.
Foto: Илустрација

Аудио и видео позиви на X-у најављени су још у августу прошле године, као дио планова Илона Маска да направи „апликацију за све“

Корисници Аpple-ових паметних телефона, односно уређаји који користе иОС оперативни систем, у октобру 2023. године добили су могућност да користе аудио и видео позиве путем интернет платформе X, односно бившег Твитер-а. 

Исту могућносту од сада имају и корисници Андроид уређаја.

Видео разговори су, као нова опција на X-у, најављени још у аугусту прошле године, као дио планова власника платформе Илона Маска да направи „апликацију за све“.

Та идеја, о „апликацији за све“, међутим, пада у воду због чињенице да је нова опција првенствено доступна премијум претплатницима, односно онима који за коришћење платформе X издвајају 8 долара мјесечно, односно 84 долара годишње. Уствари, сви корисници ће моћи да примају позиве, али ће само претплатници моћи да позивају своје контакте.

А коме су апликације као што су Viber, WhatsApp или Zoom и Teams, довољне за свакодневну комуникацију довољне, лако могу да деактивирају аудио и видео позиве на X-у у менију подешавања.

Само треба са прате сљедеће кораке: Settings >Privacy and safety >Direct messages, што је мени у коме се налази опција за укључивање и искључивање аудио и видео позива.

Такође, могуће је контролисати и то ко све може да вас зове. Ограничења могу да се односе на контакте из именика, верификоване кориснике и као и оне кориснике X-а које пратите. Ограничавањем потенцијалних позивалаца можете избјећи нежељене позиве, пошто позиваоцима није потребан ваш телефонски број како би вас позвали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао Фејсбук!
Пао Фејсбук!
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана