Бесплатан Windows 10 не стимулише замjену рачунара

Агенције
Бесплатан Windows 10 не стимулише замjену рачунара

Microsoft тренутно ради на Windowsу 10 и његов напредак заиста иде брзим темпом, тако да није изненађење што многи очекују да нови оперативни систем буде успjешан производ.

Произвођачи хардвера ипак нису толико оптимистични око начина на који ће Windows 10 побољшати продају рачунара, а неки Microsoft-ови планови их нису убједили да могу бити успјешни.

Дигитимес нам поручује да је из извора из ланца снабдијевања добио информацију да произвођачи нису баш одушевљени Microsoft-овим планом да понуди бесплатну надоградњу на Windows 10 за кориснике Windowsа 8.1, зато што би таква стратегија могла утицати лоше на продају рачунара.

"Тајвански произвођачи сумњају да би тако нешто могло да стимулише замјену рачунара, јер ће корисници моћи бесплатно да добију надоградњу на нови софтвер," наводи се у извјештају.

Истовремено, Microsoft је изгубио још једну важну предност када је одлучио да бесплатно понуди неке од својих производа намијењених другим платформама, као што су iOS и Андроид. Најбољи примјер за ово је Office који сада може да се користи без надокнаде на овим мобилним оперативним системима.

Као што је већ познато, Windows 10 Consumer Preview (под другим именом) ћемо имати прилике да испробамо крајем јануара, док пуна верзија стиже почетком јесени слиједеће године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана