Apple укида око 100 радних мjеста

GS
Foto: X.com

Америчка технолошка корпорација Apple укида око 100 радних мјеста у сектору дигиталних услуга, преноси Блумберг позивајући се на анонимне упућене изворе.

Највише резова је направљено у тимовима одговорним за апликацију Apple books и Apple book сторе, а отпуштени су и неки запослени у сектору вијести Apple news.

Како се наводи, отпуштања у Apple books  су посљедица промјена приоритета компаније која сматра да ово од‌јељење више не треба да буде у главној понуди услуга.

Appleov сектор дигиталних услуга је посљедњих година био важан покретач раста и помогао је да се премости повремена слабија потражња за уређајима компаније.

Фирма из Купертина релативно ријетко отпушта запослене, али ове године су забиљежена већ четири мања круга отпуштања, преноси Тан‌југ.

Appleovi конкуренти из Силицијумске долине тренутно отпуштају знатно више радника пошто се боре са успоравањем раста и преласком на алате вјештачке интелигенције (АИ).

Корпорација Интел је недавно најавила да отпушта више од 15 одсто своје глобалне радне снаге, док је технолошка фирма Сиско (Цисцо Systems) смањила број запослених за седам одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана