Apple признао да iPhone 5S има проблем са батеријом

dnevnik.hr
Apple признао да iPhone 5S има проблем са батеријом

У Appleу кажу да због проблема у производњи неких телефона батерија прекратко траје и споро се пуни и да ће контактирати те кориснике и замjенити им уређаје

Када је Apple представио iPhone 5S из ове компаније најавили су снажну батерију која би требало да буде издржљивија у односу на батерије које су се испоручивале у претходним моделима.

Међутим, умjесто тога, батерија нових iPhoneа неким се корисницима празни јако брзо, а имају проблема и с њеним пуњењем које траје пуно дуже од уобичајеног.

Иако су корисници помислили да је проблем у батерији, лист New York Times тврди да су батерије уграђене у телефоне потпуно исправне и да је до проблема дошло у самом производном процесу iPhoneа и ту лежи разлог споријег пуњења и кратког трајања батерије.

Appleова портпаролка Тереса Бруер рекла је за NY Times како су недавно "открили проблеме у производњи на ограниченом броју iPhoneа 5S" и да сада покушавају да контактирају кориснике с неисправним телефонима како би замjенили њихове моделе с новим уређајима.

Из Appleа нису објавили колики је тачан број проблематичних телефона као ни то којим су тржиштима испоручени, али наводно је ријеч о малом броју нових iPhoneа. Такође, чини се да је овај проблем везан само уз iPhone 5S и да се власници јефтинијег модела 5C не жале на трајање батерије.

Корисници нових модела iPhoneа и у прошлости су се бунили на кратко трајање батерије, што је Apple рjешио софтверским надоградњама, али с обзиром да је овог пута ријеч о хардверском проблему, корисници ће морати да замијене своје уређаје са новим и исправним моделима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана