Apple припрема мистериозни производ?

dnevnik.hr
Apple припрема мистериозни производ?

Интернетом се поновно шире гласине око мистериозног Appleовог производа који неће бити паметни сат ни толико спомињани телевизор.

Коментаришући тренутну ситуацију Appleа на тржишту, све већи број инвеститора и тржишних аналитичара упозорава како би ова компанија требало да убрза са иновацијама. Пошто су освојили тржиште с iPodом, iPhoneом и iPadoм и након што су на крилима ових уређаја забиљежили велики пораст цијене дионица, Appleу су поново потребне иновације и нови производи који би требало да осигурају даљи (велики) раст компаније, односно повећају зараду дионичара.

Током посљедњих годину-две пуно се прича о два таква нова и иновативна Appleова производа – паметном сату iWatch и телевизору iTV који би, како вjерују поједини аналитичари, могли да у потпуности промjене тржиште.

Иако су многи очекивали да ће Тим Кук већ ове године представити iWatch и iTV, из Appleа још нису ни споменули ове производе, а посљедње гласине кажу да је лансирање паметног телевизора помјерено најмање за 2015. годину. Такође, питање је у каквој је фази развој њиховог паметног сата, али умјесто ових уређаја чини се да Apple за почетак слиједеће године припрема један нови и, како су га назвали на Business Insiderу – мистериозни производ.

Дио аналитичара вјерује да би то могао да буде велики iPad, односно iPad Pro који би требало да има екран дијагонале од чак 12,9 инча. Међутим, с обзиром на све већу популарност мањих таблета, такав би се екран могао, умjесто у великим таблетима, користити у новим моделима преносних компјутера а аналитичар Минг-Чи Куо верује да би Appleов нови модел лаптопа могао да промjени тржиште преносних компјутера на сличан начин на који је то ова компанија већ учинила с MacBook Airом. Трећа опција, наглашавају новинари Business Insiderа, јесте да би то могао да буде хибрид, уређај који би корисницима требало да донесе најбоље од таблета и преносних компјутера.

Занимљиво је да је Тим Кук недавно напао конкурентске компаније управо због таквих хибрида и рекао да покушавају да компјутера направе таблете, а од таблета компјутере.

Ипак, треба напоменути да је, недуго након представљања оригиналног iPadа, Стив Џобс говорио како је дијагонала од 9,7 инча најидеалнија за прегледање садржаја, док су таблети с екранима од седам инча премали.

Двије године након тога Apple је представио свој први модел с екраном дијагонале 7,9 инча, а недавно су представили и његовог насљедника с екраном Ретина резолуције тако да не би било превелико изненађење ако у будућности ова компанија представи хибридни уређај између таблета и лаптопа, упркос ранијој критици таквих хибрида.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана